Schwechat

Od ponedjeljka u bečkoj zračnoj luci omogućeno testiranje na korona virus

Putnici koji dolaze u zračnu luku morat će pokazati uvjerenje liječnika da su negativni na virus korona, a test ne smije buti stariji od četiri dana ili idu u karantenu.
Lifestyle / Zdravlje | 03. 05. 2020. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna luka u Beču od sutra će ponuditi testiranje na virus korona da bi omogućio putnicima koji dolaze u Austriju da izbjegnu karantenu u trajanju od 14 dana.

Putnici će imati na raspolaganju molekularno biološki ili PCR test na virus korona u zračnoj luci, čiji je rezultat gotov za dva do tri sata.

"Putovanje zrakoplovom, bilo da se radi o poslovnom ili hitnom putu, postat će na taj način sigurnije i lakše", navodi se u priopćenju zračne luke.

Test u zračnoj luci, koji košta 190 eura, mogu ga uraditi i putnici koji napuštaju Beč. Putnici koji dolaze u zračnu luku morat će pokazati uvjerenje liječnika da su negativni na virus korona, a test ne smije buti  stariji od četiri dana ili idu u karantenu.

Bečka zračna luka ima planirane letove za Dohu, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i charter letove. Zabranjeno je slijetanje zrakoplova iz područja koja se smatraju da su pod velikim rizikom.

U Austriji je do sada registrirano 15.526 slučajeva infekcije, dok je 598 ljudi umrlo. Austrija je počela ublažavati mjere restrikcije nakon sedam tjedana blokade pa su tako otvoreni trgovački centri, veće prodavnice, a počeli su sa radom i frizerski saloni.

Kopirati
Drag cursor here to close