Čeka se isporuka

Protiv sezonske gripe cijepiti se možete od idućeg mjeseca

Sanjin Musa kazao je danas u Sarajevu na pres-konferenciji Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kako bi cjepiva protiv sezonske gripe u Federaciji BiH mogle biti dostupne u studenom.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 10. 2020. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa kazao je danas u Sarajevu na press-konferenciji Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, kako bi cjepiva protiv sezonske gripe u Federaciji BiH mogle biti dostupne u studenom.

Dodao je da su Zavod za javno zdravstvo i kantonalni zavodi proveli tendersku proceduru i da se očekuje isporuka cjepiva od dobavljača.

''Na području Federacije planirana je nabavka oko 50.000 doza cjepiva protiv gripe i to je ono što ide kroz javne nabavke. Nabavka cjepiva protiv gripe na području Federacije BiH je decentralizirana, pa sudjeluju i kantonalni fondovi zdravstvenog osiguranja. Zavod za javno zdravstvo ove godine sudjeluje s programom namijenjenim cijepljenju zdravstvenih radnika gdje je naručeno dodatnih 10.000 doza'', naveo je Musa.

Dodaje da je ove godine širom svijeta povećana potražnja za cjepivom protiv gripe. Ranijih godina potražnja za cjepivima protiv gripe je bila niža i nije prelazila 30 tisuća za područje FBiH, a za cijelu BiH je bila oko 50, odnosno 60 tisuća doza.

''U redovnom smo kontaktu s dobavljačima i imamo informacije da je to studeni. Prošle godine cjepivo je distribuirano u prvoj tjednu studenog'', dodao je Musa.

Kopirati
Drag cursor here to close