SAD

Prosvjed u New Yorku protiv obaveznog cijepljenja

Okupljeni su nosili transparente na kojima je, između ostalog pisalo, "Sloboda izbora", "Medicinska sloboda je ljudsko pravo", "Vratite nam slobodu".
Lifestyle / Zdravlje | 05. 09. 2021. u 10:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine stanovnika New Yorka okupilo se ispred Madison Parka kako bi prosvjedovali protiv obaveznog cijepljenja protiv koronavirusa koja bi im omogućila sudjelovanje u mnogim aktivnostima.

Okupljeni su nosili transparente na kojima je, između ostalog pisalo, "Sloboda izbora", "Medicinska sloboda je ljudsko pravo", "Vratite nam slobodu".

Prosvjed u New Yorku je organiziran u vrijeme dok grad nastoji cijepti  što više stanovnika kako bi usporio širenje vrlo zarazne delta varijante virusa.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio izjavio je 3. kolovoza da bez potvrde o cijepljenju u tom gradu se neće moći ući u restoran, u sportsku dvoranu i na zabavne događaje. Time je grad New York postao prvi u Sjedinjenim Državama koji uvodi takozvane COVID putovnice.

Tom mjerom, kako je kazao, zahtijevat će se cijepljenje zaposlenika i gostiju restorana u zatvorenom prostoru, korisnika sportskih dvorana i posjetitelja zabavnih događaja u zatvorenom, a tražit će se barem jedna doza cjepiva.

Njegov plan je stupio na snagu 16. kolovoza, dok će provedba početi 13. rujna.

Gradonačelnik New Yorka je 23. kolovoza najavio i da će se učitelji i ostali zaposlenici u javnim školama u tom gradu morati cijepiti protiv koronavirusa, kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Kopirati
Drag cursor here to close