Psihijatrijska subota

Poremećaj morala i moralnosti u suvremenoj medicini i društvu

Lifestyle / Zdravlje | 25. 06. 2011. u 08:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se u hotelu Ero održava osma po redu Mostarska psihijatrijska subota. To je međunarodni simpozij koji organizira Katedra za psihijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Klinikom za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Udrugom psihijatara Bosne i Hercegovine.

Tema ovogodišnjeg simpozija je „Poremećaj morala i moralnosti u suvremenoj medicini i društvu.“

„Cilj ovakvog događaja je obnavljanje kreativnog znanja i poboljšanje zaštite mentalnog zdravlja i svake godine su obrađivane vrlo aktualne teme kao anksioznost, depresivnost, agresivnost, metabolički sindrom i sl. Ove godine je tema poremećaj morala i moralnosti u cjelokupnom društvu“ rekao je za Bljesak.info predsjednik organizacijskog odbora doc.dr.sc. Dragan Babić.

Ove godine na simpoziju sudjeluju čak tri akademika, a ostalo su profesori i docenti iz najvećih centara u BiH Sarajeva, Tuzle, Banja Luke i Mostara, a Mostarsko sveučilište kao domaćin prednjači i ima najviše predavača sa sveučilišta.

„Ove godine imamo predavače ne samo sa medicinskog fakulteta, nego i sa filozofskog i pravnog jer je problem morala i moralnosti širi, ne tiče se samo psihijatrije“ istaknuo je Babić.

Napredak medicine i psihijatrije posljednjih desetljeća je značajan, ali moral i moralnost, nažalost se u suvremenoj medicini i društvu zanemaruju ili prepuštaju osobnim inicijativama. Događaj ovakvoga tipa ima za cilj obnavljanje suradnje i kreativnosti u razmjeni i nadopuni znanja okupljanjem istaknutih stručnjaka i znanstvenika iz BiH i susjednih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close