Visoki standardi, skrb, relativne cijene

Ovo je pet najboljih klinika za liječenje raka u Europi

Europa je jedno od najboljih područja u svijetu za liječenje raka, uz visoke standarde personalizirane skrbi te relativno pristupačne cijene
Lifestyle / Zdravlje | 10. 04. 2023. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Onkologija je jedno od najsloženijih područja medicine, sa više od 200 vrsta karcinoma i 10 različitih tretmana kojima se tretiraju. Ovo su najbolje europske institucije za liječenje karcinoma koje bilježe porast stranih pacijenata od 15 posto godišnje, piše Ordinacija.hr.

Rechts der Isar, München, Njemačka

Njemački medicinski sustav jedan je od najrazvijenijih u svijetu i obično je europska zemlja predvodnica za isprobavanje najnovijih medicinskih otkrića. Tako je i kada je liječenje raka u pitanju. Osnovana prije više od 185 godina, Rechts der Isarpoznata je u po visokokvalitetnim tretmanima diljem svijeta. Više od 16.000 pacijenata oboljelih od raka tamo se svake godine liječi u 20 interdisciplinarnih centara, uključujući sedam certificiranih centara za rak.

Quironsalud Proton Therapy Center, Madrid, Španjolska

Quironsalud je najveća medicinska grupa u cijeloj Španjolskoj. Oko 3000 različitih pacijenata s rakom liječi se svake godine u njihovim ustanovama u slikovitim španjolskim mjestima i gradovima u kojima se nalaze. Osim što imaju jednu od rijetkih bolnica u cijeloj Europi koja pruža protonsku terapiju pacijentima s rakom, također imaju pristup do cjelovitog popisa najsuvremenijih postupaka kao što su Da Vincijev kirurški sustav, MRI, Gamma Knife i još mnogo toga.

London Doctors Clinic, London, Velika Britanija

Jedna je od najvećih privatnih bolnica u Velikoj Britaniji. Posvećeni su pružanju najbolje, personalizirane zdravstvene skrbi uz široku kiruršku i medicinsku stručnost. Sa sjedištem u srcu Londona, Londonska klinika može se pohvaliti da je u mnogočemu bila prva, kao na primjer u pionirskom obliku operacije dubokih moždanih lezija i liječenju limfoma, trećeg najvećeg ubojice raka.

Institut Gustave Roussy, Villejuif, Francuska

Ova ogromna bolnica ima 3000 zaposlenika, više od 200 liječnika i 300 istraživača te iskustvo u liječenju raka dugo 70 godina. U ovu svjetski poznatu i jednu od najboljih bolnica na svijetu za rijetke i agresivne oblike raka pacijenti putuju iz cijelog svijeta ne bi li im pomogao njihov vrhunski onkološki tim, koji gotovo pa najuspješnije na svijetu liječi rijetke vrsta raka i složene tumore. Svojim pacijentima Institut Gustave Roussy nudi individualiziranu skrb koja kombinira inovativnost i human pristup. Štoviše, Gustave Roussy vodeća je u medicinskoj onkologiji, kemoterapiji, radioterapiji, kirurgiji, intervencijskoj radiologiji i rekonstruktivnoj kirurgiji.

Nizozemski institut za rak, Amsterdam, Nizozemska


Nizozemski institut za rak, jedna je od najstarijih takvih klinika, sjajan je visokotehnološki centar s preko 650 znanstvenika istraživača, 185 specijalista, 12 kirurških područja i 11 privatnih soba za radioterapiju. Važno područje skrbi koje ova bolnica pruža i kojim se pnosi je naknadna skrb za pacijente s rakom u remisiji. S oko 30 do 40 % preživjelih, koji doživljavaju negativne dugoročne učinke bilo bolesti ili liječenja, to je veliko područje koje se često zanemaruje. To se odnosi na fizičke bolesti, mentalno zdravlje i socijalne probleme koji mogu uvelike utjecati na kvalitetu života već ionako ranjivog pacijenta.

Kopirati
Drag cursor here to close