Našim čelnicima rastu zazubice

Suza suzu goni: Veliki vođa brinuo o narodu čak i kada je imao vrućicu

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un proglasio je u srijedu "očitu pobjedu" u borbi s covidom budući da je i sam bio bolestan. Vojnici i činovnicu su plakali slušajući kako se veliki vođa brinuo o narodu čak i kada je imao temperaturu...
Lifestyle / Zdravlje | 13. 08. 2022. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Stanovnici Sjeverne Koreje rado plaču, bilo od tuge ili od radosti...

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un proglasio je u srijedu "očitu pobjedu" u borbi s covidom budući da je i sam bio bolestan.

Sjeverna Koreja, koja je bila među prvim zemljama koje su u siječnju 2020. godine zatvorile granice nakon pojavljivanja virusa u susjednoj Kini, prijavila je prvi slučaj koronavirusa 12. svibnja, a Kim Jong-un je osobno nadzirao suzbijanje epidemije.

Sjeverna Koreja je od kraja travnja imala gotovo 4,8 milijuna "slučajeva groznice", što je izraz koji su upotrebljavali za bolest, i samo 74 umrla, što je službeno stopa smrtnosti od 0,002 posto, izvijestila je tamošnja državna agencija KCNA.

Vođa je imao visoku temperaturu dok se nalazio u karanteni, ali ni na trenutak nije mogao leći jer je razmišljao o onima za koje je odgovoran, rekla je sestra Kim Yo-jong, prenosi Net.hr.

Video: Kim Jong Un Had COVID?: North Korean Audience Breaks Into Tears During Kim Yo Jong's Speech

Ovo je prvi put da je Pjongjang priznao da je Kim Jong-un, čije zdravlje je tema od najvećeg interesa promatrača, bio zaražen koronavirusom.

Kim Yo-jong je ujedno optužila Južnu Koreju da je odgovorna za epidemiju u njezinoj zemlji koju je širila, kako je to rekla. propagandnim letcima i balonima.

Nazvala je to zločinom protiv čovječnosti i zaprijetila Seulu snažnom odmazdom.

U međuvremenu su društvenim mrežama počele kružiti snimke suza članova partije, prizori uz koliko su tuge ti ljudi ispratili informaciju da je veliki vođa brinuo o narodu čak i u trenucima kada mu samom nije bilo dobro.

Kopirati
Drag cursor here to close