Zemlja s najboljom travom

Nova oaza za uzgoj marihuane

To bi tržište legalnog uzgoja konoplje koje se razvija i u više od polovice američkih država moglo biti vrijedno više od 50 milijardi eura do 2025.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 10. 2018. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tajland namjerava legalizirati uzgoj konoplje u medicinske svrhe, čime bi postao prva azijska zemlja koja ulazi na tržište kojim su dosad dominirale Kanada, Australija i Izrael, piše Hina.

To bi tržište legalnog uzgoja konoplje koje se razvija i u više od polovice američkih država moglo biti vrijedno više od 50 milijardi eura do 2025., tvrdi američka organizacija Grand View Research.

Nacrt zakona kojim se dopušta njegov uzgoj u Tajlandu podnesen je ''parlamentu'' koji je ustanovila hunta, na vlasti od državnog udara 2014.

Uzgoj kanabisa, ako ga dopusti ta skupština koju je imenovala vojska na vlasti, ''bit će isključivo u medicinske svrhe, a ne rekreativne'', kazao je danas Jet Sirathraanon, predsjednik povjerenstva zaduženog za javno zdravstvo.

 


''Tajland ima najbolju marihuanu na svijetu'', založio se taj pristaša nacrta zakona koji će se naći na razmatranju tijekom studenog.

Kanada je 17. listopada postala druga zemlja na svijetu koja je legalizirala posjedovanje i potrošnju rekreativnog kanabisa.

Kopirati
Drag cursor here to close