Noćni klubovi

Noćni izlazak u Makarskoj mladića koštao zaraze

“To je, dakle, još jedan slučaj sindroma noćnih klubova”, rekao je Puntarić naglašavajući da sve češće obolijevaju mladi koji ne poštuju epidemiološke mjere.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 08. 2020. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemiolog Dinko Puntarić rekao je u subotu da od koronavirusa sve češće obolijevaju mladi koji se ne drže epidemioloških mjera osvrćući se na današnji novi slučaj zaraze kod 18-godišnjaka nakon posjete noćnom klubu.

Mladić nije u evidenciji jer mu prebivalište nije u Ličko-senjskoj županiji, a s roditeljima je u apartmanu u Novalji, rekao je to Hini epidemiolog Dinko Puntarić.

Dodao je i da je 18-godišnjak četvrti aktivni slučaj u Novalji, ali da se zarazio u noćnom klubu u Makarskoj što znači da toj zarazi izvor nije Zrće ili neko drugo mjesto u Novalji, odnosno na Pagu.

“To je, dakle, još jedan slučaj sindroma noćnih klubova”, rekao je Puntarić naglašavajući da sve češće obolijevaju mladi koji ne poštuju epidemiološke mjere.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novopozitivnih osoba na koronavirus, najviše u Splitu - sedam i i Makarskoj - četiri osobe, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite te dodali da je još dvoje novoobljelih iz Zagreba.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, nakon 288 obrađenih testova utvrđeno je18 novozaraženih i to: iz Splita je sedam osoba, iz Makarske četiri, dvije iz Sinja i po jedna iz Imotskog, Baške Vode, Otoka, Prološca i Runovića.

"Uz 18 novooboljelih pozitivni na COVID infekciju su i dvije osobe s područja grada Zagreba", izvijestili su iz Stožera.

Od ukupnog broja novooboljelih, šest su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 12 epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 558 osoba, a 15 COVID pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u gdje je jedna osoba na respiratoru.

U karanteni su četiri osobe stranog državljanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close