Koronavirus

Netko broji, netko ne: Troje novozaraženih u ZHŽ

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 311 osoba.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 10. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirana je 41 osoba, od čega je 11 retestiranih osoba.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirane su 3 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa, iz Gruda 2 muške i Širokog Brijega 1 ženska osoba.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 311 osoba.

Fena je objavila kako je Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljen 541 uzorak, od kojih je 27 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim Srednjobosanskog i Bosansko-podrinjskog.

Do sada su testirana 162.162 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 18.398 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 14.976 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 350 pacijenata. Trenutno je aktivno 2.878 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Srna piše kako je od pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо tеstirаnjе 258 lаbоrаtоriјskih uzоrakа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 39 оsоbа u Rеpublici Srpskој.

Rаdi sе о 25 muških i 14 žеnskih оsоbа, оd kојih је dеvеt mlаđе, 23 srеdnjе i sеdаm оsоbа stаriје živоtnе dоbi.

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je rezultat testiranja 242 uzorka, prikupljena 2. i 3. listopada ove godine, navodi se u nedjelju u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Agencija Hina navodi kako je u Bosni i Hercegovini u nedjelju potvrđeno 68 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te da je tako mala brojka uobičajena vikendima kada se provodi i manje testiranja.

Od subote su provedena testiranja 807 uzoraka pri čemu je zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena kod 27 osoba iz Federacije BiH te kod 39 iz Republike Srpske. Još dva slučaja zaraze otkrivena su u distriktu Brčko.

Prosječni broj testiranja koja se provode radnim danima je oko dvije tisuće.

U protekla 24 sata prijavljena su i dva smrtna slučaja povezana sa zarazom.

Izvještaju iz drugih županija u Federaciji BiH se čekaju.

Kopirati
Drag cursor here to close