Pod kontrolom

Nema novih slučajeva mišje groznice u Mostaru

''Prethodno hospitalizirani pacijenti su u cijelosti izliječeni te pušteni doma, izuzev bolesnika koji je još uvijek u Jedinici intenzivnog liječenja SKB Mostar.''
Lifestyle / Zdravlje | 21. 07. 2021. u 10:22 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novih bolesnika s kliničkom sumnjom na bolest mišje bolnice nema, potvrdili su to iz Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar za Bljesak.info.

''Prethodno hospitalizirani pacijenti su u cijelosti izliječeni te pušteni doma, izuzev bolesnika koji je još uvijek u Jedinici intenzivnog liječenja SKB Mostar. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno'', rekla je za Bljesak.info Adrijana Pandža glasnogovornica mostarske bolnice.

Naime, početkom srpnja u Mostaru su se pojavili prvi slučajevi ove zarazne bolesti te je u mostarskoj bolnici evidentirano pet bolesnika.

''Važno je istaknuti da nemamo epidemijsko izbijanje mišje groznice u našoj županiji, radi se o sporadičnim slučajevima'', rekao je tim povodom prof. dr. sc. Jurica Arapović, infektolog sa SKB Mostar.

Naglašeno je kako se izrazito topla godina, kakvu trenutno imamo, narodski kaže 'mišja godina' te da takva godina pogoduje  razmnožavanju glodovaca.

U prevenciji takvih bolesti je važno istaknuti i sustavnu deratizaciju koju HNŽ čini svake godine.

''Osim deratizacije preventivne mjere jesu pranje ruku, izbjegavati pijenje izvorske vode, održavanje osobne higijene, kupanje u vodi, direktan boravak na zemlji'', poručio je infektolog.

 

Kopirati
Drag cursor here to close