Tursko cjepivo

Ne želite Pfizer ni Astrazeneku, a da probate Turkovac

Turska postaje jedna od devet zemalja u svijetu koje proizvode cjepiva protiv koronavirusa.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 12. 2021. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Turska postaje jedna od devet zemalja u svijetu koje proizvode cjepiva protiv koronavirusa.

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca priopćio je da je tursko anticovid cjepivo Turkovac dobila odobrenje za hitnu upotrebu.

Ministar je prisustvovao puštanju u serijsku proizvodnju inaktivnog turskog cjepiva Turkovac u kompleksu Industrijske zone u Sanliurfi, a događaju je posredstvom video konferencije prisustvovao i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Koca je kazao da je cjepivo prošla sve faze ispitivanja i da je danas dobila dozvolu za hitnu upotrebu te puštena u serijsku proizvodnju.

“Uvaženi predsjedniče, nalazimo se u jednom od proizvodnih pogona u Sanliurfi. Nakon 50 godina, dobili smo cjepivo koju su u stopostotnom omjeru razvili turski znanstvenici. Nakon 24 godine pokrećemo vlastitu proizvodnju cjepiva. Tako danas postajemo jedna od devet zemalja u svijetu koje proizvode cjepiva protiv koronavirusa“, kazao je Koca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Koca je također kazao da su ispitivanja pokazala da je tursko cjepivo izuzetno efikasno u borbi protiv koronavirusa te je dodao da će Turska već od idućeg tjedana preći na masovnu upotrebu Turkovac cjepiva.

Kopirati
Drag cursor here to close