Nema labavo

Naredba: Svi po cjepivo

Američko ministarstvo zdravstva priopćilo je danas da će zahtijevati od svih svojih službenika u javnom zdravstvu da se cijepe protiv Covid-19
Lifestyle / Zdravlje | 12. 08. 2021. u 19:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko ministarstvo zdravstva priopćilo je danas da će zahtijevati od svih svojih službenika u javnom zdravstvu da se cijepe protiv Covid-19, uslijed porasta hospitalizacija prouzročenih Delta varijantom koronavirusa.

Pravila će se primjenjivati na oko 25.000 zaposlenika američkog ministarstva zdravstva i ljudskih usluga koji bi mogli doći u kontakt s pacijentima - nešto manje od trećine ukupne radne snage, prenosi AFP.

- Naš cilj broj jedan je zdravlje i sigurnost američke javnosti, uključujući i našu saveznu radnu snagu. A cjepiva su najbolji alat koji imamo za zaštitu ljudi od Covid-19, sprječavanje širenja varijante Delta i spašavanje života - rekao je ministar zdravstva Xavier Becerra u priopćenju.

Američko ministarstvo zdravstva i ljudskih usluga je treći federalni odjel koji je uveo obavezno cijepljenje, slijedeć slične uredbe iz ministarstva i Pentagona koji su to uradili posljednjih tjedana.

Predsjednik Joe Biden najavio je u srpnju da svi savezni zaposlenici moraju priložiti potvrdu o cijepljenju ili se suočiti sa strogim ograničenjima, poput redovitih testiranja.

Cjepiva protiv Covid-19 su besplatne i široko dostupne u Sjedinjenim Državama, ali samo je polovica stanovništva potpuno cijepljena.

Broj zaraženih na dnevnoj osnovi porastao je u zadnje vrijeme prouzročen visoko zaraznom varijantom Delta i iznosi više od 100.000, što je broj koji nije zabilježen još od zimskog vala.

Prosječni dnevni prijem u bolnicu u tjednu do 3. kolovoza iznosio je 7.707, što je skok od 40 posto u samo sedam dana, prema informacijama iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Kopirati
Drag cursor here to close