11-ogodišnji dječak

Najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Lifestyle / Zdravlje | 24. 01. 2021. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječak u dobi od 11 godina preminuo je tijekom noći sa subote na nedjelju u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu od posljedica covida.

Potvrdio je to pročelnik Zavoda za infektivne bolesti Klinike prof. Goran Tešković "Večernjem listu".

Riječ je o najmlađoj žrtvi koronavirusa u Hrvatskoj.

Očitovanje o tome u nedjelju je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Zatražio sam očitovanja od Klinike za dječje bolesti i Klinike za infektivne bolesti kako bismo utvrdili i objedinili sve relevantne informacije iz medicinske dokumentacije i sagledali okolnosti događaja", izvijestio je ministar Beroš, a prenosi Hina.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za N1 da je dječak u bolnicu zaprimljen u četvrtak u poslijepodnevnim satima sa sumnjom na akutno abdominalno zbivanje.

“Napravljena je dijagnostička laboratorijska obrada i istog dana je došao pozitivan nalaz na koronu. Laboratorijski nalazi ukazali su na probleme s jetrom, na sepsu, probleme s bubrezima i pacijent je premješten na jedinicu intenzivne njege.

Zbog sumnje na abdominalno zbivanje pristupilo se operativnom zahvatu, ali je tijekom uvođenja u anesteziju došlo do aresta i bila je potrebna reanimacija. Nadalje, zbog respiratorne i kardiovaskularne potpore posumnjalo se da je u podlozi rijetka, ali teška komplikacija covid infekcije, tzv. multiorganski inflamatorni sindrom i onda je pacijent u petak premješten Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Taj sindrom javlja se tijekom covid infekcije, to je teška imunološka reakcija koja je poznata, ali može biti različite težine. U klinici je poduzeto sve što se moglo. Izvješće i kompletnu dokumentaciju smo poslali ministarstvu zdravstva”, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close