Mepas Mall

U Mostaru obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Na platou Mepas Malla, djelatnici Doma zdravlja Mostar mjerili su krvni tlak i razinu šećera u krvi.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 10. 2021. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada. Njegovim proglašenjem želi se potaknuti da države starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu sukladno njihovim tjelesnim i intelektualnim sposobnostima.

Nastavljajući tradiciju obilježavanja ovog dana u gradu na Neretvi, a u znak poštovanja i skrbi za starije osobe Udruga "Niste sami" pod geslom: Treća dob i dostojanstven život, organizirala je u suradnji s udrugom umirovljenika Neretva Mostar i Domom zdravlja Mostar prigodan program ispred Mepas Malla.

Foto: PR / U Mostaru obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Tom prigodom nazočnima su se obratili: predsjednik udruge "Niste sami" Damir Anić i predsjednik udruge umirovljenika "Neretva" Mostar Tomislav Primorac ukazavši na činjenicu kako starenje populacije u 21. stoljeću postaje javnozdravstveni prioritet jer je starijim osobama potrebno omogućiti što dulji životni vijek u dobrom zdravlju.

''Funkcionalno sposobna i zdrava osoba starije dobi može biti koristan član zajednice i potencijal za prijenos umijeća, vještina i radnog iskustva na mlađu dob'', naglasio je Anić.

Na platou Mepas Malla, djelatnici Doma zdravlja Mostar mjerili su krvni tlak i razinu šećera u krvi.

Mostarskim umirovljenicima podijeljeni su i prigodni darovi.

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice pjevačkog zbora udruge umirovljenika Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close