Festival cvijeća

Mostarske mažoretkinje nastupile na najstarijem francuskom festivalu

Lifestyle / Zdravlje | 04. 09. 2017. u 07:59 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje bile su jedine predstavnice BiH na Festivalu cvijeća u francuskom Luchonu.

Mostarke u prepoznatljivim žuto-crnim odorama, već nekoliko godina za redom veleposlanice su grada na Neretvi sudjelujući na brojnim festivalima i natjecanjima širom Europe.

''Zahvaljujući našoj suradnji s gospodinom Florianom Virgilijem i agencijom FV Productions, naše su djevojčice dosad nastupale na nekoliko festivala diljem Francuske, Belgije i Španjolske, a uz to smo obišli i na desetke velikih europskih gradova. Ovakvi festivali izvrsna su prigoda za druženje i upoznavanje drugih kultura i običaja i nadamo se da će nam se i dogodine pružiti ovakva prilika'', istaknula je Anja Puhalo, voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja.

Manifestacija na kojoj su nastupile besprekidno traje od 1888. godine, a na ovogodišnji Festival cvijeća u Luchonu potrošeno je čak 400.000 cvjetova, a na festivalu se okupilo oko 30.000 posjetitelja, priopćeno je.

Mažoretkinje su tijekom turneje posjetile i Barcelonu i Nicu gdje su posjetile niz znamenitosti tih svjetskih destinacija.

''Inače, tijekom cijeloga rujna traju upisi novih članica u Mostarske mažoretkinje. Sve zainteresirane djevojčice i djevojke mogu se prijaviti putem službene Facebook stranice Mostarskih mažoretkinja ili na kontakt telefon 063 316 529. Dođite da se družimo, natječemo i putujemo'' poručuju iz mažoretkinja.

Kopirati
Drag cursor here to close