''Niste sami''

Mostarska udruga želi dokazati da osobe treće dobi nisu same

Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2017. u 11:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stariji ljudi su ostavljeni na milost i nemilost života, a mislimo da oni stvarno zaslužuju više naše pažnje'', rekao je Damir Anić, predsjednik humanitarne udruge ''Niste sami''. Ova udruga je u Mostaru organizirala projekt čiji je cilj unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi.

Projektom se realizira niz aktivnosti poput usluga mjerenja krvnog tlaka i mjerenja razine šećera u krvi u suradnji s mobilnim timom Doma zdravlja Mostar, te prezentiranje mogućnosti korištenja Odjela kućne njege Doma zdravlja Mostar.

Također, organizirana je i edukacija o konceptu osiguravanja adekvatne skrbi za stare i iznemogle osobe, upoznavanje šire javnosti o ljudskim i pravima jednakosti starih i iznemoglih osoba, te upoznavanje sa radom udruge 'Niste sami'.

Anić je rekao kako pokušavaju u ovako teškoj situaciji pomoći na najbolji mogući način. Rekao je kako će raditi na tome da starijim osobama pomognu u preživljavanju. Također, truditi će se aktivirati dnevni boravak i stvoriti mjesto za druženje i mjesto gdje mogu dobiti razne vrste pomoći.

Udruga ''Niste sami'' je osnovana s ciljem okupljanja svih fizičkih i pravnih osoba, koje će se zajedničkim djelovanjem baviti organiziranjem humanitarnih aktivnosti te implementacijom projekata pružanja svih vrsta pomoći socijalno ugroženim, starim i nemoćnim osobama, djelujući pod motom ''I treća dob je dio naše životne zajednice''.

Kopirati
Drag cursor here to close