No Elevators Day

Mostar: Svi na stepenice - lako je pokrenuti se!

''No Elevators Day'' godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 04. 2023. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Izaberi stepenice

Udruga ''Zdrav život KINEZIS'' kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.

Pridruživanjem i dijeljenjem svojih ideja o tome kako koristiti stepenice bit ćete uključeni u međunarodni pokret koji pokazuje koliko je lako pokrenuti se.

''No Elevators Day'' godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA - ''International Sport and Culture Association'' da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Događaj je usmjeren na sve bez obzira na njihovu dob, fizičku sposobnost ili razinu kondicije. Pod sloganom ''Svaki korak se računa'' koristeći stepenice kod kuće, na poslu kao i u javnim prostorima povećati ćete prosječnu mjesečnu i godišnju razinu tjelesne aktivnosti te sagorjeti više kalorija na dnevnoj razini. Svojim primjerom potaknuti ćete i druge u vašoj zajednici.

U našim modernim društvima tehnologija nam je olakšala stajanje na mjestu i sjedilački način života bez puno fizičkog rada. Ali sa druge strane nam također olakšava dijeljenje inspiracija i ideja koje će motivirati druge da se pokrenu. Zdravstveni problemi uzrokovani sjedilačkim načinom života sada nas tjeraju da preispitamo način na koji provodimo dane. A na nama je da pronađemo nove aktivne načine življenja.

Dodatne informacije i mogućnosti uključivanja u program obilježavanja „Dana bez lifta“ za sve na službenoj web stranici događaja: https://no-elevators-day.nowwemove.com/

Kopirati
Drag cursor here to close