Svjetski dan reanimacije

Mostar: Podizanje svijesti građanima o važnosti reanimacije

Radionice će se održati u suradnji sa Zavodom za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, kao i Hitnom pomoći Stari grad Mostar, Vijećem mladih grada Mostara, a uz podršku Ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 10. 2022. u 20:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH pridružit će se brojnim svjetskim gradovima u obilježavanju Svjetskog dana reanimacije i zajedničkom cilju da se podigne svijest građana o važnosti ranog započinjanja reanimacije i pomoći čime će biti mnogo više spašenih života.

U sklopu svjetske kampanje "World restart a heart" koju je preporučila Svjetska zdravstvena organizacija i Europski parlament, Internacionalni reanimacijski komitet (ILCOR), te Europsko vijeće za reanimatologiju (ERC), spomenuto udruženje održat će 16. listopada na Španjolskom trgu u Mostaru uz prigodne radionice.

Kako je najavljeno, radionice će se održati u suradnji sa Zavodom za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, kao i Hitnom pomoći Stari grad Mostar, Vijećem mladih grada Mostara, a uz podršku Ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašida Hadžovića.

Radionice će biti posvećene građanima, kao i djeci i svjetskom projektu "Kids save lives" koji preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija WHO, Europski parlament, a ERC vijeće je posebno naglasilo značaj projekta "Djeca spašavaju živote" u novim smjernicama.

"S obzirom na to da smo mi nositelji projekta 'Kids save lives (Djeca spašavaju živote)' za BiH kojeg pripremamo, promoviramo više od tri godine, želimo da nakon što smo krenuli s pilot projektom u Kantonu Sarajevo, kao i u HNŽ-u da u cijeloj BiH djeca s nastavnicima imaju obvezna dva sata godišnje na kojima će, kao i njihovi vršnjaci u Europskoj uniji i SAD-u, za cijeli život naučiti kako započeti reanimaciju", kazali su iz Udruženja hitnih medicinskih tehničara FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close