Primili prve doze

Moderna započela ispitivanje cjepiva na djeci

Ispitivanje je već počelo pa su tako ispitanici primili prve doze, a riječ je o djeci uzrasta od od šest mjeseci do 12 godina.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 03. 2021. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutska kompanija Moderna započela je ispitivanje cjepiva protiv koronavirusa na djeci uzrasta od šest mjeseci do 12 godina.

Prvi ispitanici su primili doze u ovoj fazi ispitivanja pod nazivom "KidCOVE", priopćila je ta kompanija.

"Ohrabreni smo prvim rezultatima treće faze ispitivanja mRNA-123 provedene među odraslima uzrasta od 18 godina, a ova pedijatrijska analiza će nam pomoći da ocijenimo potencijalnu efikasnost i imunogenost našeg kandidata cjepiva protiv koronavirusa u važnoj grupi mlađe populacije", kazao je direktor Stephane Bancel.

Istaknuo je kako je do sada 17,8 milijuna odraslih u Sjedinjenim Američkim Državama primilo cjepivo njegove kompanije.

Od 135,8 milijuna distribuiranih doza u SAD-u, 109 milijuna primijenjeno je do ponedjeljka. Međutim, do sada je 38,3 milijuna ljudi, odnosno 11,5 američkog stanovništva primilo obje doze, pokazali su podaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Više od 29,4 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom je do sada registrirano u Sjedinjenim Američkim Državama, sa više od 535.000 smrtnih ishoda, rezultati su Univerziteta "Johns Hopkins".

U svijetu, zabilježeno je više od 120 milijuna slučajeva virusa, dok je preminulo 2,6 milijuna osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close