Novo istraživanje

Mamurluk postaje lakši što je osoba starija!

Ovaj najnoviji članak objavljen je u časopisu pod nazivom Alkohol i alkoholizam, a bilježi zanimljive informacije o posljedicama konzumiranja alkohola.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 04. 2021. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suprotno onome što većina ljudi vjeruje, novo istraživanje tvrdi da je mamurluk zapravo lakši i slabiji što smo stariji, kako prenosi LADBible.

Za mlade ljude se često vjeruje da bolje podnose alkohol i imaju manje posljedice nakon konzumiranja alkoholnih pića, međutim ovo istraživanje pokazalo je upravo suprotno.

Jedan od mogućih razloga za to je taj što se jednostavno naviknete i bolje nosite s alkoholom tijekom godina. Također, sa starenjem dolazi i smanjena osjetljivost na bol, što bi moglo pomoći da mamurluk ne ostavlja tolike posljedice.

Ovaj najnoviji članak objavljen je u časopisu pod nazivom Alkohol i alkoholizam, a bilježi zanimljive informacije da štetni učinci pretjerivanja u alkoholu imaju tendenciju opadanja s godinama, kako se povećavaju vaše radne i obiteljske odgovornosti.

Međutim, također su primijetili da je koliko se osoba osjeća pijano prilično ključni faktor u stanju u kojem je sljedeći dan. Ako se osjećate stvarno pijano, vjerojatnost je da ćete idući dan imati velike bolove i nuspojave.

''Težina mamurluka opada s godinama, čak i nakon kontrole količine konzumiranog alkohola. Spolne razlike bile su najveće u mlađim dobnim skupinama, ali su postale znatno manje ili su izostale u starijim dobnim skupinama'', objasnili su istraživači.

To ne znači da biste se trebali opijati kada ste stariji, jer ćete i dalje dobiti mamurluk. To samo sugerira da možda neće biti toliko loše koliko bi moglo biti.

Kopirati
Drag cursor here to close