Donacija

Prva pošiljka od 140 zaštitnih vizira stigla u SKB Mostar

Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilita u Mostaru.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 03. 2020. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Zaštitni viziri za SKB Mostar

Poduzeće MaCom iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a danas će ih biti isporučeno još 500.

Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilita u Mostaru koji su članice KMP.

U ovom projektu su direktno sudjelovale studentice FSRE koje su na praksi u poduzeću MaCom. Unapređenje i poboljšanje nulte verzije vizira je sugereirano direktno od lječnika SKB Mostar.

Foto: PR / Zaštitni viziri za SKB Mostar

U vrlo kratkom vremenu je razvijen vizir proizvod koji je nužan za zaštitu lječnika. U vremenu od samo dva dana je proizvedena nulta verzija vizira, unapređena i zadovoljava osnovne funkcionalne zahtjeve.

''U sljedećim danima će biti isporučene i dodatne količine kojima će biti opskrbljene zdravstvene ustanove koje gravitiraju u SKB Mostar. U prvom koraku su članice klastera (KMP) željele kupiti nešto od zaštitne opreme, ali nakon kratkog istraživanja je utvrđeno da je skoro pa nemoguće u ovom trenutku pronaći, kupiti i uvesti zaštitnu opremu. Zato su zajednički odlučili pokušat proizvesti ono što je moguće i to u najkraćem vremenu kako bi liječnici imali koliko toliko kvalitetnu zaštitu. Rezultat toga napora je ovaj vizir razvijen, unapređen i isporučen za potrebe zdravstvenog sustava'', ističu sa Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close