''Dan narcisa''

Livanjke pozivaju sugrađanke na preventivne preglede dojke

Članice te udruge ovim događajem pokušavaju ukazati na broj osoba oboljelih od karcinoma dojke te koliko je važno redovito obavljati preventivne preglede.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 03. 2019. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Livno / Dan narcisa u Livnu

Dan narcisa pod sloganom "Jedan narcis-jedan život" posvećen podizanju svijesti, važnosti pregleda i podrške oboljelima od raka, obilježen je u srijedu u Livnu u organizaciji Udruge žena oboljelih ili liječenih od karcinoma dojke Bistrica. 

Članice te udruge ovim događajem pokušavaju ukazati na broj osoba oboljelih od karcinoma dojke te koliko je važno redovito obavljati preventivne preglede.

"Obilježavanje Dana narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kad je u pitanju izražavanje podrške svim oboljelima od raka. Cvijet narcis je odabran jer je simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra. Želimo upoznati građane o prevenciji malignih oboljenja, educiranju o odgovarajućim pregledima u svrhu ranog otkrivanja, te o najboljim oblicima liječenja", kazali su iz udruge Bistrica. 

Druženje je imalo i humanitarni karakter pa su tako članice Udruge za prikupljene novčane priloge za rad udruge podijelile narcise i promotivne letke. 

Obilježavanju Dana narcisa, među ostalima, nazočili su i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a Dijana Mamić i ravnatelj Županijske bolnice "Fra Mihovil Sučić" Ivan Cikojević, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close