Mjere

Kod susjeda nema dočeka Nove godine na otvorenom

Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 11. 2021. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Crne Gore je donijela nove mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 15. studenog do 1. prosinca, kojima se, među ostalim, zabranjuje organiziranje proslava Nove godine na otvorenom - koncerti, masovna okupljanja, objavile su podgoričke Vijesti.

Zabranjuje se organizacija svadbi na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova. Ograničava se i vrijeme rada ugostiteljskih objekata do ponoći. Zabranjuje se organiziranje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana, prenose Vijesti.

Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Nacionalna digitalna Covid potvrda odranije je uvjet za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svadbama, predstavama, sportskim natjecanjima.

Ministrica zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je na pres-konferenciji da Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. prosinca uvede obveza posjedovanja Covid potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, vojsku.

Također, ako te mjere budu usvojene, Covid potvrda bit će nužna i za ulazak u javni prijevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno poduzetnika i objekti površine preko tisuću metara četvornih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

Kopirati
Drag cursor here to close