Kad se male ruke slože, sve se može

Pridružite se akciji za ljepši prosinac djeci s pedijatrije

Ove godine akciju darivanja dječice s odjela Pedijatrije SKB-a Mostar namjeravaju raditi, 6. prosinca, na blagdan svetog Nikole, kojem se djeca posebno raduju u blagdansko vrijeme.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 11. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec prosinac je na vratima. Mnogima najdraže doba godine, blagdani, okićeni gradovi i brojne humanitarne akcije. Ne nazivamo ga bez razloga i mjesec darivanja.

Upravo u mjesecu darivanja i ove godine skupina novinara iz Mostara priprema još jednu humanitarnu akciju pod nazivom "Kad se male ruke slože, sve se može" za odjel Pedijatrije SKB-a Mostar. Mališanima, kao i njihovim roditeljima posebno teško pada boravak u bolnici za vrijeme blagdana, stoga im se nastoji barem malo olakšati. Cilj je na trenutak zaboraviti na bolest, kad već moraju biti van svojih domova i obitelji, te im vratiti osmijeh na lice.

"A vratiti osmijeh na lice jednom djetetu je neprocjenjiva radost!" složili su se svi nakon odrađenih akcija prošlih godina.

"Kada smo prve godine došli na ideju da organiziramo ovu akciju, nismo ni slutili da će prijeći u tradiciju. Vidjevši radost i veselje dječice koja su boravila u bolnici, znali smo da moramo nastaviti i dalje uz Božju pomoć, ali i pomoć svih donatora koji prate i pomažu ovu humanitarnu akciju. Ove godine se velikodušno, na moj poziv, odazvao i predsjednik udruge Mala kapela Essen g. Marijo Primorac, koji će kupiti i donirati pidžame za dječicu s odjela Pedijatrije, zbog čega mu od srca zahvaljujem", kazala je organizatorica, voditeljica s radija Herceg – Bosne, Antonela Vučić.

Veliku pomoć i podršku imaju i od djelatnika odjela Pedijatrije, a posebnu zahvalu duguju Predstojnici Klinike za dječje bolesti Mariji Novaković Bošnjak, dr. med., koja im je na raspolaganju u svakom trenutku.

Ove godine akciju darivanja dječice s odjela Pedijatrije SKB-a Mostar namjeravaju raditi, 6. prosinca, na blagdan svetog Nikole, kojem se djeca posebno raduju u blagdansko vrijeme.

Zahvalni su svakome tko se na bilo koji način odazove i pomogne da djeca dožive blagdane sretni i radosni.

Možda ne možemo spriječiti njihovu bolest, ali im itekako možemo olakšati, jer kako je jednom napisao Dostojevski “Duša se liječi vremenom provedenim s djecom.”

Kopirati
Drag cursor here to close