Limfom

Jeffu Bridgesu dijagnosticiran tumor: "Počeo sam liječenje"

"Iako je ovo ozbiljna bolest, sretan sam što imam odličan tim doktora i prognoza je dobra. Počeo sam liječenje i obavještavat ću vas o svom oporavku", napisao je glumac.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 10. 2020. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Jeff Bridges rođen je 4. prosinca 1949. u Los Angelesu

Glumac Jeff Bridges (70) boluje od limfoma, zloćudne bolesti čije tumorske stanice potječu iz limfatičnog sustava, javljaju američki mediji.

To je bolest srodna leukemiji, a također nastaje zloćudnom promjenom limfocita, i njihovim nekontroliranim množenjem.

Vijest o bolesti Bridges je objavio i na Twitteru. Poruku je započeo u stilu svoje uloge u filmu 'Veliki Lebowski': "Kao što bi lik rekao... Novo sra**e je izašlo na vidjelo".

"Iako je ovo ozbiljna bolest, sretan sam što imam odličan tim doktora i prognoza je dobra. Počeo sam liječenje i obavještavat ću vas o svom oporavku", napisao je glumac. 

Limfom utječe na limfni sustav, odnosno na tkiva i organe koji proizvode, čuvaju i nose bijele krvne stanice koje se bore protiv infekcija.

"Zahvalan sam za svu ljubav i podršku svim mojim prijateljima i obitelji. Hvala vam za molitve i lijepe želje", poručio je Jeff, a obožavatelji su mu nakon objave poželjeli brzi oporavak.

Holivudska karijera ovog glumca proteže se na šest desetljeća, a glumio je u više od 70 filmova uključujući film 'Čovjek zvan Hrabrost', 'Utrka života', 'Veliki Lebowski' i 'King Kong'. 

Oscara za najboljeg glavnog glumca dobio je 2010. za ulogu u filmu 'Ludo srce.'

Godine 2019. dobio je nagradu za životno djelo. 

Video: Top 10 Jeff Bridges Performances
Kopirati
Drag cursor here to close