Koronavirus

Javne ustanove u HNŽ-u dobit će prijedlog mjera zbog virusa

Kao mjere za sprječavanje širenja virusa primjenjivat će se preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Međunarodni zdravstveni standardi…
Lifestyle / Zdravlje | 27. 01. 2020. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svim javnim ustanovama bit će upućen prijedlog mjera za sprječavanje širenja zaraze kao i naputak za postupanje u slučaju moguće zaraze Corona virusom, zaključeno je na sastanku Gorana Opsenice, ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije s Nerminom Avdićem, ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo HNŽ u svezi s epidemiološkim stanjem u HNŽ s posebnim osvrtom na Corona virus.

Sastanku je bila nazočna i Branka Bošković, pomoćnica ministra za zdravstvo.

kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, ravnatelj Avdić upoznao je ministra Opsenicu o trenutnom stanju na terenu kao i o poduzetim aktivnostima vezanim za sprječavanje širenja Corona virusa.

Ovaj je Zavod dio, na razini Federacije BiH, utemeljenog koordinacijskog tijela čija je zadaća  pratiti stanje, koordinirati aktivnosti svih relevantnih institucija s ciljem pravodobnog informiranja i reagiranja u slučajevima bilo kakve sumnje na pojavu Corona virusa. Naglasio je i to kako su u stalnom kontaktu s Federalnim zavodom za javno zdravstvo te postupaju sukladno uputama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Kao mjere za sprječavanje širenja virusa primjenjivat će se preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Međunarodni zdravstveni standardi (IHR standardi).

Također, Zavod će pratiti stanje na terenu o čemu će pravodobno  informirati resorno Ministarstvo, mjerodavne institucije i javnost.

Inače, epidemiološko stanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je pod kontrolom i svakodnevno se ažuriraju informacije dobivene od mjerodavnih institucija kao i podaci prikupljeni na terenu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close