Za oboljele od Covida

Izetbegović: U pripremi nova respiratorna jedinica

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 02. 2021. u 21:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:N1 / Sebija Izetbegović

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u pripremi je otvaranje nove respiratorne jedinice za oboljele od koronavirusa (Covid-19), objavila je to na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović, glavna direktorica KCUS-a.

''Ekipa KCUS-a priprema novu respiratornu jedinicu za Covid-19 bolesnike'' - napisala je uz nekoliko fotografija i čestitajući građanima 1. ožujak - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je otvaranje nove respiratorne jedinice najavila prije nekoliko dana kazavši da je, zbog porasta broja Covid-bolesnika smještenih u Izolatoriju na Podhrastovima, Krizni stožer KCUS-a odlučio formirati respiratorni centar s 40 bolesničkih kreveta koji će biti smješten u zgradi stare Kirurgije.

Dodala je da će KCUS na taj način proširiti kapacitete za srednje teško bolesne u izolatoriju Podhrastovi, dok će izrazito teški bolesnici za koje je neophodna invazivna respiratorna potpora biti hospitalizirani u novom respiratornom centru u krugu KCUS-a.

Ekipa KCUS priprema novu respiratornu jedinicu za COVID19 bolesnike. Iz radne atmosfere vam od srca čestitamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Posted by Sebija Izetbegovic on Sunday, February 28, 2021
Kopirati
Drag cursor here to close