Podržite!

I Mostar obilježava Međunarodni dan borbe protiv raka

U sklopu projekta "StressLess" podržanog od Grad Mostar članice Udruge Novi Pogled će izvesti preformans uz glazbu "Vrijeme" .
Lifestyle / Zdravlje | 02. 02. 2024. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svakog 4. veljače.

U periodu od 2022. do 2024. godine ovaj značajan datum obilježava se s temom "Premostimo jaz u liječenju raka" i aktualizira pitanje postojećih nejednakosti u dostupnosti kvalitetnih usluga prevencije, dijagnostike, liječenja i podrške oboljelim bez obzira na visinu prihoda, spol, rasu, etnicitet, životnu dob i mjesto gdje ljudi žive.

Tim povodom u subotu 3. veljače s početkom u 11:00 sati na platou ispred TC Mepas Malla Udruga Novi Pogled obilježava World Caner Day (u slučaju lošeg vremena prebacuje se na prvi kat).

U sklopu projekta "StressLess" podržanog od Grad Mostar članice Udruge Novi Pogled će izvesti preformans uz glazbu "Vrijeme" .

Kroz plesne korake upozoravamo koliko je vrijeme itekako bitno u otkrivanju bolesti.

"Upozoravamo na važnost i bitnost prevencije kad je rak dojke u pitanju i želimo pokazati kako rak dojke nije kraj života, da nismo izgubile svoju ženstvenost, kako i sa dijagnozom raka možemo uživati u životu i da bolest ne vlada našim životima!", priopćeno je iz Udruge Novi Pogled.

Prevencija ipak ostaje vrlo bitan moment u borbi protiv raka dojke, kao i za bilo koje druge slučajeve raka otkrivene u ranom stadiju.

"Gotovo svi slučajevi raka otkrivenog u ranom stadiju mogu se uspiješno liječiti", poručili su iz Udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close