Olakšanje

Hrvati po covid potvrde mogu i u ljekarne

Za dobivanje potvrde bit će dostatno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 07. 2021. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Republike Hrvatske od četvrtka mogu podignuti svoje covid potvrde i u ljekarnama, objavio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Od sutra građani će moći u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu Covid potvrdu (EU DCC). Potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika, stoji u objavi HZZO-a.

Za dobivanje potvrde bit će dostatno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti Covid potvrdu, prenosi Hina. 

"Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva", ocijenili su iz HZZO-a.

Covid potvrda može se dobiti ako je zadovoljen jedan od uvjeta - cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva, negativni PCR test ili brzi antigenski test i preboljenje bolesti.

Kopirati
Drag cursor here to close