Teško poslat

HBŽ opet bez podataka o provedenom cijepljenju građana

Isto se dogodilo i ranije, u razdoblju od 30. kolovoza do 5. rujna u Hercegbosanskoj županiji također nije bio zabilježen ni jedan podatak o cijepljenju.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 09. 2021. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:screenshot / Izvješće o provedenom cijepljenju na području Federacije

U novom izvješću o provedenom cijepljenju na području Federacije u razdoblju od 13 do 19 rujna opet nije zabilježen ni jedan podatak o cijepljenim osobama u Hercegbosanskoj županiji.

Isto se dogodilo i ranije, u razdoblju od 30. kolovoza do 5. rujna u Hercegbosanskoj županiji također nije bio zabilježen ni jedan podatak o cijepljenju.

Dijana Mamić, ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo HBŽ za Bljesak.info ranije je kazala kako je problem u neredovnom unošenju podataka o cijepljenim u sustav vakcine.ba, a s ovom praksom očito se nastavlja i dalje.

''Cijepe se ljudi redovno svaki dan. Takav je podatak zbog toga što domovi zdravlja na području ove županije redovno ne unose podatke o cijepljenju u sustav vakcine.ba'', objasnila je Mamić.

Kazala je kako je odziv građana relativno dobar. Interes se pojačao pogoršanjem epidemiološke situacije na području Hercegbosanske županije.

Inače, Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine redovno objavljuje podatke o broju cijepljenih na području Federacije. U razdoblju od 8. ožujka do 19 rujna na prostoru Federacije cijepljeno je ukupno 663.367 osoba, od toga jednom dozom 418.765, dok je prvu dozu primilo 244.602 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close