Muškarci za žensko zdravlje

Hadžifejzović u kampanji 'Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test'

Cilj kampanje jeste ukazati na potrebu redovne kontrole karcinoma grlića maternice, te apelirati na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju
Lifestyle / Zdravlje | 02. 04. 2018. u 11:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i TV voditelj Senad Hadžifejzović  priključio se kampanji "Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test", koju realizira Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Cilj kampanje jeste ukazati na potrebu redovne kontrole karcinoma grlića maternice, te apelirati na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i da u tijeku godine odvoje dan kada će posjetiti svog liječnika i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom.

''Siguran sam da je i obveza poznatih glumaca, pjevača, da pomogne ovakve javne kampanje za dobro svih građana, a posebno naših majki, sestara, supruga'', kazao je Hadžifejzović , tijekom razgovara s timom Instituta za zdravlje i sigurnost hrane o značaju i realizaciji te akcije.

Kako je najavljeno, u narednom periodu Institut će pozvati, te uključiti još nekoliko poznatih i javnih osoba i BiH i regije u tu akciju, u namjeri da zdravstvena poruka dođe do što većeg broja osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close