Promjena u COVID bolnici

Grgić upozorava: Najviše hospitaliziranih srednje životne dobi

Dr. Grgić je istaknula kako je u COVID bolnici trenutno smješteno 89 bolesnika od kojih je 5 na invazivnoj i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 12. 2021. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije Goran Opsenica susreli su se s voditeljicom Covid bolnice SKB Mostar doc. dr. sc. Svjetlanom Grgić.

Predsjednik Herceg i ministar Opsenica zahvalili su svim djelatnicima Covid bolnice na nesebičnim naporima koje već dvije godine ulažu u borbi s pandemijom.

Naglasili su kako resorno Ministarstvo i Vlada prepoznaju trud medicinskih djelatnika te poduzimaju aktivnosti usmjerene na poboljšanje uvjeta za rad u zdravstvu. U tom kontekstu istaknuli su izdvajanje značajnih proračunskih sredstava za bolnice i domove zdravlja u HNŽ, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Dr. Grgić je istaknula kako je u COVID bolnici trenutno smješteno 89 bolesnika od kojih je 5 na invazivnoj i 5 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Naglasila je kako je dobna struktura hospitaliziranih izmijenjena u odnosu na prošlu godinu.

Naime, lani su bolesnici bili uglavnom starije životne dobi, dok su ove godine to bolesnici srednje životne dobi. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako je, zahvaljujući predanom radu medicinskog osoblja i suvremenim metodama liječenja, smrtnost pacijenata u SKB Mostar najmanja u Bosni i Hercegovini.

Također, kazala je kako imunizacija nije na zadovoljavajućoj razini te iznova pozivala građane da se, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera poput nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i održavanja minimalne distance od 2 metra, cijepe kako bi zaštitili sebe i druge.

Kopirati
Drag cursor here to close