Festival

Saznajte sve o mediteranskoj prehrani

Projekt će ojačati istraživanje MD-a u skladu s UNESCO-vom Međunarodnom konvencijom o prehrani koja će kombinirati sveobuhvatne koncepte MD-a s inovativnim alatima.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 05. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt MD.net When Brand Meets People sufinanciran je od strane EU kroz Interreg Mediterranean program s glavnim ciljem prepoznavanja mediteranske prehrane (MD) kao priliku za pametan gospodarski rast ruralnih područja.

Projekt će ojačati istraživanje MD-a u skladu s UNESCO-vom Međunarodnom konvencijom o prehrani koja će kombinirati sveobuhvatne koncepte MD-a s inovativnim alatima.

Srednjoročna konferencija projekta MD.net održat će se online u petak 28. svibnja 2021. od 11.00 do 13.00 sati (CET).

Cilj konferencije je predstaviti rezultate projekta te lansirati Deklaraciju o mediteranskoj prehrani, nastaloj kao rezultat napora i aktivnosti svih partnera.

Konferencija će pokriti temu utjecaja mediteranske prehrane #MediterraneanDiet na cijelu regiju Mediterana.

Posjetitelji će moći vidjeti izložbu Med Diet Networking od 26. do 28. svibnja s preko 80 različitih izlagača (poslovni subjekti, mala i srednja poduzeća, NVO-i, vladine organizacije, obrazovne institucije itd.).

Izlagači su povezani idejom Mediterana te će pokazati kako oni čuvaju, štite i promoviraju vrijednosti Mediteranske prehrane kao UNESCO-ove zaštićene nematerijalne kulturne baštine.

Registrirajte se za konferenciju ovdje.

Voditelj projekta je Regija Campania – Italija, a projekt provode u suradnji s partnerima: Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet - BiH, Sveučilište iz Algarve – Portugal, RERA Split – Hrvatska, Regija Krete – Grčka, Zaklada mediteranske prehrane Catalune – Španjolska, Regija Emilia Romagna – Italija, e Zavod – Slovenija, Službena trgovačka, industrijska i pomorska komora Seville – Španjolska, Povjerenstvo za Euromediteransko partnerstvo lokalnih i regionalnih vlasti Sicilija - Italija, Zajednica albanskih općina – Albanija, Ministarstvo poljoprivrede, stočarstva, ribarstva i prehrane Catalune – Španjolska.

Kopirati
Drag cursor here to close