Karatena

Ebola se širi: Novi slučaj zaraze otkriven u Škotskoj

Lifestyle / Zdravlje | 30. 12. 2014. u 06:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna medicinska radnica je s dijagnozom zaraze virusom ebole stavljena u karantenu u škotskom Glasgowu, a riječ je o osobi koja se iz Zapadne Afrike jučer vratila u Škotsku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji javljaju da je medicinska radnica, ne otkrivajući njen identitet, sinoć stigla iz Serra Leonea i već jutros se javila liječniku u bolnici Gartnavel u Glasgowu, gdje joj je ustanovljena zaraza virusom ebole i gdje je stavljena u izolaciju. Očekuje se da bude prebačena u specijalno opremljenu bolnicu u Londonu.

Usporedo s tim, dužnosnici su priopćili da će biti pregledane sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom.

Pacijentica kojoj je dijagnosticiran virus ebole sinoć je iz Sierra Leone u Glasgow doputovala zrakoplovom British Airwaysa. Tijekom leta je presjedala na aerodromima Casablanca i Heathrow.

Britanski premijer David Cameron je poručio da će biti poduzete mjere prevencije kako bi se zaštitili svi građani Ujedinjenog Kraljevstva.

Riječ je o prvoj pojavi virusa ebole u Velikoj Britaniji. S ciljem određivanja mjera prevencije, britanski ministar zdravstva Jeremy Hunt večeras će predsjedavati hitnom sjednicom svog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close