Korist za pacijente

Donacija: Dva dijagnostička uređaja za Dom zdravlja Posušje

''Tu su najbitniji ljudi, tko radi na ultrazvučnom uređaju, pruža li zdravstvenu zaštitu pacijentu i koji je benefit za pacjenta. Vrijednost uređaja nije 65.000 KM, vrijednost uređaja je puno veća''
Lifestyle / Zdravlje | 17. 09. 2021. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Posušje bogatiji je za dva dijagnostička uređaja.

Novi ultrazvučni uređaj - donaciju Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi ŽZH i dvanaestokanalni EKG, kojeg su ovoj zdravstvenoj ustanovi donirali Općina Posušje i Udruga Pauk - uručeni su u petak 17. rujna.

''Ovo je lijepa gesta Ministarstva zdravstva koji je u suradnji s UNDP-om donirao jedan vrlo vrijedan uređaj našem Domu zdravlja. Riječ je o ultrazvučnom uređaju novije generacije koji će svakako dobro doći u našem svakodnevnom radu. Drugi uređaj koji je osigurao naš načelnik Begić u suradnji s udrugom, je dvanaestokanalni EKG. Ovakvi uređaji su u svakodnevnoj primjeni i koliko god ih održavali, dolazi do kvarova. Stoga će ovaj uređaj itekako biti od koristi upravo u takvim slučajevima'' rekao je ravnatelj Doma zdravlja Ivica Ćorić.

Ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić je kazao, kako su ovakvi susreti priliika da se vidi organiziranost ustanove. Govoreći o današnjoj donaciji kazao je kako je ultrazvuk sam po sebi samo oprema.

''Tu su najbitniji ljudi, tko radi na ultrazvučnom uređaju, pruža li zdravstvenu zaštitu pacijentu i koji je benefit za pacjenta. Vrijednost uređaja nije 65.000 KM, vrijednost uređaja je puno veća ako se ultrazvučno pregledaju naši pacjienti i ako se otkrije i jedna promjena koja se mogla spriječiti na vrijeme i spasiti jedan život.''

Dotaknuo se i aktualne situacije vezane uz epidemiju koronavirusa. Uputio je apel stanovništvu za cijepljenje, te je pozvao sve one koji imaju nedoumice na ovu temu da o njima prodiskutiraju sa zdravstvenim radnicima odnosno liječnicima.

U izjavi za medije, zadovoljstvo uručivanjem današnje donacije izrazio je i načelnik Begić. 

''Općina Posušja uvijek pokušava, naravno u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći našem Domu zdravlja. To se moglo vidjeti posebno u posljednjih godinu i pol tijekom pandemije koronavirusa gdje je ta suradnja bila podignuta na jednu višu razinu. Također, kada god možemo, a nastojimo, pomažemo i u opremanju ove ustanove'', rekao je načelnik Posušja Ante Begić, navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close