Hrvatska pomaže

Dom zdravlja Stolac nabavit će ultrazvučni aparat

Lifestyle / Zdravlje | 08. 10. 2016. u 06:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlade Republike Hrvatske nabavit će ultrazvučni aparat za Dom zdravlja Stolac, u vrijednosti od 65 000 KM (250 000 kuna). Ugovor o nabavci ovoga uređaja potpisan je proteklog četvrtka u prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu.

Ispred Vlade Republike Hrvatske ugovor je potpisao ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i ispred Doma zdravlja Stolac ravnatelj dr. Kazimir Raguž.

Ova vrijedna donacija je dio programa pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, koje svake godine na osnovu natječaja provodi Vlada Republike Hrvatske. 

''Nabava ultrazvučnog aparata će uvelike pomoći boljoj i kvalitetnijoj dijagnostičkoj obradi pacijenata u našoj Općini'', rekao je dr. Raguž, te se zahvalio Vladi Republike Hrvatske na donaciji.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora, dr. Kazimir Raguž, ravnatelj Doma zdravlja Stolac i nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Stolac sastao se s Mirom Kovačem, ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Kako se navodi u priopćenju OO HDZ-a BiH Stolac, dr. Raguž je ministra upoznao sa cijelom situacijom oko prekinutih izbora u općini Stolac. Informirao ga je o napadu na predsjednika OIP-a Ivana Perića i člana biračkog odbora Marija Raguža od strane Salmira Kaplana predsjednika SDA Stolac, Demira Mahmutćehajića predsjednika SDP-a Stolac, te Ahmeta Ljubovića člana SDA.

Informirao ga je s tijekom policijske istrage u kojoj su navedeni akteri učinili kaznena djela, te da je slučaj predat i nadležnom tužiteljstvu. 

Ministar Kovač je osudio ovo vandalsko ponašanje, koje u modernim demokratskim društvima nije zabilježeno. Rekao je da pažljivo prati situaciju u Stocu, te da je upoznat sa proteklim događajima koji su narušili demokratsko pravo biranja građana općine Stolac. Zahvalio se na dostojanstvenom držanju Hrvata u općini Stolac tijekom nereda, jer se nisu dali isprovocirati i nisu dopustili eskalaciju sukoba, navodi se u priopćenju. 

Ministar Kovač je izrazio nadu će se cijela situacija smiriti, i zaželio da na ponovljenim Izborima u općini Stolac HDZ BiH slavi pobjedu i za Načelnika, i za Općinsko vijeće.

Na kraju, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Miro Kovač je potvrdio da će u najskorije vrijeme sa svojim suradnicima posjetiti općinu Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close