Istraživanja

Cjepivo za mršavljenje

Lifestyle / Zdravlje | 09. 07. 2012. u 13:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pomolu je cjepivo koje će nam omogućiti da jedemo što želimo i pritom mršavimo, prenose mediji. Unatoč tome što se ova utopijska teorija već više puta pokazala nemogućom, znanstvenici tvrde da su napokon došli do otkrića koje bi moglo promijeniti svijetove pretilih osoba.

Ovo bi cjepivo trebalo potaknuti imunološki sustav da se sam bori protiv debljine, a testovi su urađeni na miševima koji su unutar četiri dana izgubili 10 posto svoje težine, a svo vrijeme hranjeni su punomasnim namirnicama.

Za pretpostaviti je da će ovo cjepivo omogućiti jedenje visokokalorične hrane bez straha od debljanja, iako ne treba zaboraviti druge posljedice koje nezdrava prehrana može imati na zdravlje.

Istraživanje je u vrlo ranoj fazi i bit će potrebno barem sedam do deset godina da se cjepivo pojavi na tržištu nakon što prođe dovoljno vremena da se utvrde posljedice ovakvog načina skidanja kilograma. Cjepivo bi trebalo funkcionirati tako da zavara imunološki sustav na proizvodnju antitijela za hormon somatostanin.

On uzrokuje usporavanje metabolizma, odnosno nakupljanje težine, a kad ga antitijela zaustave metabolizam će ubrzati i moći ćemo mršavjeti bez uloženog truda. Ovo cjepivo nije utjecalo na razinu niti jednog drugog hormona u mišjem tijelu, objašnjeno je u istraživanju.

Kopirati
Drag cursor here to close