Nove životne navike

Change my life challenge 2020 - inovativan program za mršavljenje

Voditeljica ovog programa je magistrica kineziologije i bivša atletičarka Ana Marija Penava koja je u suradnji s timom stručnjaka u ovom pilot projektu uspjela objediniti mnoge grane koje bi bile od velike pomoći kandidatima.
Lifestyle / Zdravlje | 25. 07. 2020. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt pod nazivom Change my life challenge 2020 je potpuno inovativan i programa za mršavljenje u kojem se kandidatu nude svi aspekti koji su neophodni za uspješno savladan izazov problema pretilosti. Zbog toga je u rad na ovom projektu uključen tim stručnjaka iz raznih područja među kojima su nutricionisti, doktori, psiholozi i kineziolozi, a sve to s ciljem kako bi kandidat što lakše i bolje prevladao problem s kilogramima bez opasnosti da to ostavi posljedice na njegovo zdravlje.

Foto:PR / Change my life challenge 2020 - inovativan i programa za mršavljenje

Voditeljica ovog programa je magistrica kineziologije i bivša atletičarka Ana Marija Penava koja je u suradnji s timom stručnjaka u ovom pilot projektu uspjela objediniti mnoge grane koje bi bile od velike pomoći kandidatima u rješavanju njihovih problema s pretilošću.

''Statistike u BiH su poražavajuće i mi kao mladi tim stručnjaka, svojim znanjem želimo dati doprinos našoj zajednici'', naglasila je Ana Marija Penava koja je lider ovog programa.

Cilj projekta je stvoriti jedinstvenu priču koja će kroz studiozan pristup pomoći rekreativcima da započnu proces zdravog i aktivnog načina života, mišljenja su stručnjaci koji vode ovaj projekt.

Foto:PR / Change my life challenge 2020 - inovativan program za mršavljenje

''Ono što ovaj projekt čini jedinstvenim je multidisciplinaran pristup problemu pretilosti. Snagom četiri struke se borimo protiv pandemije pretilosti koja uzima sve više maha'', tvrdi Penava 

Prije svega ovaj projekt se razlikuje od većine drugih zbog same činjenice da kandidat ostaje u zdravom načinu života i nakon ovog projekta što je potvrdila i sama voditeljica programa.

''Također je zanimljiva činjenica da ovaj projekt nema 'rok trajanja.' Radimo onoliko koliko je potrebno da naši kandidati smršave na najbolji mogući način te da pri gubitku kilograma očuvaju psihofizičko zdravlje. Agresivne metode rada nemaju mjesto u ovom projektu, naglasila je.

Osnovni izazov svakog trenera i rada s kandidatima je psihološki aspekt i način kako pravilno motivirati kandidata da nastavi s treninzima i napredovanjem do konačnog rezultata. Veliki izazov u tome svemu je upravo to što nakon nekog vremena  kandidati ne vide rezultate zbog treninga koji ide sporo, pa se zbog toga razočaraju i odustaju od daljnjeg trenažnog procesa.

Foto:PR / Change my life challenge 2020 - inovativan program za mršavljenje

''Najveći izazov za nas u ovom projektu je stvoriti psihološku sigurnost koja je neophodna, s obzirom da će se u nastavku procesa kandidati naći pred raznim preprekama i izazovima'', zaključila je voditeljica programa Change my life challenge 2020 Ana Marija Penava.

Osnovni izazov u ovakvim projektima i je psihološki temelj u kojem kandidatima treba dati sigurnost i vjeru u postizanje rezultata, te da ne odustanu od rada na sebi.

Ostali sudionici u projektu Change my life challenge 2020 su voditeljica NutriCentra Marijana Zubac, magistra psihologije, Ivana Granić Galić, dr. med. Ružica Ramljak.

Kopirati
Drag cursor here to close