Potrebna zaštita

Čerkez o virusu: Više nije kriza, nego način života

''Najveća smrtnost je među oboljelim koji su stariji od 55 godina, ali imamo sve više mladih građana koji umiru od te bolesti'', naveo je Čerkez.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 08. 2020. u 15:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez izjavio je u ponedjeljku u Sarajevu da situacija s koronavirusom više nije kriza, već da mi sada živimo s tim virusom i da moramo naučiti da štitimo sebe i druge.

Nakon sastanka koji je premijer FBiH Fadil Novalić održao s predstavnicima županija, predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, te čelnicima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, Čerkez je rekao da trenutno najviše oboljevaju osobe od 22 do 45 godina života.

''Najveća smrtnost je među oboljelim koji su stariji od 55 godina, ali imamo sve više mladih građana koji umiru od te bolesti'', naveo je Čerkez.

Pojasnio je da je s predstavnicima županija dogovoreno da prate provođenje mjera koje je uvela Federacija, ali i da uvode dodatne ako to epidemiološka situacija u njihovoj županiji bude zahtijevala.

Video: Goran Čerkez

Također, dodao je da je dogovoreno poboljšanje dostave i ažuriranja podataka o zaraženima, kao i suradnja u proširivanju potrebnih kapaciteta i angažmanu ljudstva potrebnog za borbu protiv COVID-a.

Čerkez je poručio da moramo biti svjesni da se radi o izazovu kojem nisu uspjeli odgovoriti ni najveći europski zdravstveni sustavi.

Kopirati
Drag cursor here to close