Konferencija u Banja Luci

Bijela je jedina prihvatljiva boja za zube

Konferenciju je organizirala Udruga stomatologa Republike Srpske, s ciljem upoznavanja sudionika s najnovijim trendovima i dostignućima u stomatologiji, ali i razmjene iskustava i ideja među stručnjacima.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 12. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci je održana međunarodna konferencija pod nazivom ''Sve boje stomatologije'', na kojoj su eminentni međunarodni stručnjaci u oblasti stomatologije i odontologije, razmijenili iskustva u oblasti najnovijih znanstvenih postignuća u osiguravanju zdravlja zuba i usne šupljine.

Tijekom konferencije, zapaženo izlaganje je imala dr. Ivana Eskić, specijalistkinja oralne kirurgije i konsultantica kompanije Philip Morris u Srbiji. Ona je u svom predavanju pod nazivom ''Štetni efekti duhanskog dima na oralno zdravlje – alternative i tehnološka dostignuća u cilju smanjenja štetnosti'', ukazala na rezultate istraživanja u kojem je sudjelovala, u kojem je uspoređena razina mrlja na zubima, takozvana pušačka pigmentacija, kod osoba koje konzumiraju cigareta s osobama koje su prešle na alternative duhanskom dimu kao što je IQOS.

''Kao stomatolog, svakodnevno se susrećem s posljedicama koje pušenje ima ne samo na izgled zuba, nego na oralno zdravlje uopće. Smatram da je najbolje prestati pušiti, a benefiti uočljivi već prilikom prve sljedeće kontrole kod stomatologa - odsustvo pušačkih pigmentacija, manje akumulacije dentalnog plaka i stvaranja zubnog kamenca, odsustvo neugodnog zadaha i suhoće usta, poboljšano čulo ukusa...'', kaže doktorica Eskić.

Dodaje da se ''sličan efekt 'oporavka' usta i zuba, za one koji neće 'odreknuti' duhana, može postići i ukoliko se duhanski dim zamijeni konzumiranjem bezdimnih duhanskih proizvoda, pomoću proizvoda, kao što je IQOS kompanije Philip Morris. Osim što štitite zube i okolno tkivo od štetnog katrana, duhanskog dima i drugih tvari, štitite i svoje zdravlje od unosa drugih štetnih sastojaka koji nastaju paljenjem klasičnog duhanskog proizvoda''.

Naglasak održane konferencije je bio na upotrebi digitalnih tehnika i digitalne fotografije, kao novih trendova koji su svoje mjesto našli i u oblasti stomatologije.

Konferenciju je organizirala Udruga stomatologa Republike Srpske, s ciljem upoznavanja sudionika s najnovijim trendovima i dostignućima u stomatologiji, ali i razmjene iskustava i ideja među stručnjacima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close