Putovanje života

Biciklom od Frankfurta do Imotskog - za bolesnu djecu!

Cilj mu je ohrabriti i motivirati djecu koja se trenutno nalaze u borbi sa zloćudnim bolestima jer se i on sam, kao dijete, suočio s istom.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 08. 2020. u 16:17 Bljesak.info
Cycling Against Cancer by Mili

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miljenko Mrkonjić, 26-godišnji Imoćanin s njemačkom adresom već se neko vrijeme priprema za putovanje života. Naime, radi se o putovanju biciklom iz Frankfurta do Imotskog, a realizirat će ga na jesen.

Miljenko se na ovaj nesvakidašnji pothvat odlučio iz čiste i iskrene humanosti koja je svake hvale vrijedna. Cilj mu je ohrabriti i motivirati djecu koja se trenutno nalaze u borbi sa zloćudnim bolestima jer se i on sam, kao dijete, suočio s istom.

"Prije deset godina sam imao rak limfnih žlijezda - Hodgkin Limfom i upravo ova desetogodišnjica borbe za život potakla me je na organizaciju projekta "We ride against cancer". Znači, moj plan je ohrabriti i motivirati djecu koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciju u kojoj sam ja, prije 10 godina, bio. Na svom primjeru im želim pokazati kako je važno biti jak, odnosno kako je važno vjerovati u svoje ozdravljenje", kaže Miljenko za Dalmacija News.

Sa željom da se bolesnoj djeci omogući što bolja skrb, Miljenko će aktivirati i online kampanju prikupljanja novca gdje će svi oni koji su u mogućnosti moći donirati. Važno je naglasiti kako se od tog novca neće financirati putovanje, već će ono biti pokriveno vlastitim novcem.

"Bit će to online kampanja jer želim da to bude maksimalno transparentno. Za mene je to zaista osobna stvar i želim da bude svima jasno kako će novac ići udrugama, odnosno bolnicama. Online se vidi koliko je uplaćeno, a poslije svi vide koliko je isplaćeno", rekao je pa nastavio:

"Cilj mi je novčano pomoći bolnicama i djeci oboljeloj od te zloćudne bolesti. Plan je da dio novaca ide u Njemačku, gdje sam se liječio, a dio u Hrvatsku, odnosno podjela će biti na 50:50. Što se tiče Hrvatske, novčana donacija će vjerojatno ići u KBC Split na dječji odjel za onkologiju, no ako bude postojao neki razlog da neće biti moguće novac dati njima, pronaći ćemo neku drugu ustanovu", kaže.

Miljenko na putovanje biciklom ne ide sam, već će imati društvo. Radi se o njegovom prijatelju Marku Mariću (29), Mostarcu koji živi u Njemačkoj.

"Da, imat ću društvo, na ovo putovanje ide moj prijatelj Marko. Ovim putem mu se želim zahvaliti što podržava moj projekt. Uistinu to cijenim jer znam da je i on, jednako kao i ja, uložio svoj novac, vrijeme, trud i znoj", zaključio je Miljenko.

Kopirati
Drag cursor here to close