Insula i BoHeMsa

Besplatno mjerenje šećera i tlaka u Mostaru, Čapljini i Tromeđi

Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2017. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge dijabetičara u HNŽ Insula i u suradnji sa Udruženjem studenata medicine u BiH – BoHeMsa LC Mostar i ove godine bit će obilježen 14.11. - Svjetski dan dijabetesa.

Projekt obilježavanja ovog datuma uključuje besplatno javno mjerenje šećera iz krvi i krvnog tlaka na 3 lokacije u HNŽ:
•    Mostar – Mepas Mall
•    Tromeđa – Mališić centar
•    Čapljina – Promex

Javno mjerenje na navedenim lokacijama održat će se u utorak, 14.11.2017. u terminu od 17.00 do 19.00 sati.

Dijabetes je oboljenje modernog doba koje je u stalnom trendu porasta kako kod nas tako i u svijetu te da ga s pravom nazivaju bolešću modernog doba. Poražavajuća činjenica je da sve više djece i adolescenata oboljeva od dijabetesa,  te da je među nama još mnogo neotkrivenih dijabetičara kod kojih postoji bojazan i mogućnost da će uslijed dužeg netretiranja dijabetesa doživjeti  razvoj neke od težih komplikacija ove bolesti.

Zato Udruga dijabetičara Insula poziva sve sugrađane da se odazovu ovoj akciji, te da besplatno, bezbolno i brzo provjere nivo šećera u krvi i krvnog tlaka i tako daju svoju podršku radu udruge na otkrivanju i prevenciji razvoja ovih kroničnih oboljenja, navedeno je u priopćenju Insule.

Udruga Insula se zahvaljuje na podršci ZZO HNŽ, Općini Čapljina, firmama Accu-chek, Bosnalijek i Inel  te prodajnim centrima Mepas Mall, Mališić i Promex gdje će mjerenja biti upriličena.

  / Klikom na fotografiju možete vidjeti najavni plakat u cijelosti
Kopirati
Drag cursor here to close