Što je sigurno, sigurno je

Austrija zdravstvenim radnicima predlaže četvrtu dozu cjepiva

Austrija je u srijedu objavila da će postrožiti restrikcije od 27. prosinca kako bi zaustavila širenje omikrona, varijante koronavirusa za koji su britanska istraživanja pokazala da donosi manji rizik od hospitalizacije od prijašnjih sojeva.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 12. 2021. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor je rekao kako ne postoje znanstveni dokazi za preporučiti četvrtu dozu i široj populaciji.

Austrija bi trebala ponuditi četvrtu dozu cjepiva protiv covida-19 zdravstvenom osoblju i drugim zaposlenicima ključnih sektora, objavio je u četvrtak odbor te države zadužen za kampanju cijepljenja

„U pogledu neminovnog vala omikrona, četvrta doza može se ponuditi visokorizičnim i sistemski kritičnim područjima, šest mjeseci nakon treće doze“, objavio je odbor, prenosi Hina.

Austrija je u srijedu objavila da će postrožiti restrikcije od 27. prosinca kako bi zaustavila širenje omikrona, varijante koronavirusa za koji su britanska istraživanja ovaj tjedan pokazala da donosi manji rizik od hospitalizacije od prijašnjih sojeva.

Vlada je u srijedu naredila četvrto opće zatvaranje i najavila obavezno cijepljenje za sve Austrijance, čime je postala prva članica Europske unije koja se na to odlučila.

Tri tjedna dug 'lockdown' smanjio je dnevni broj novozaraženih s rekordnih razina, no država se priprema na novi val. Već je potvrđeno nekoliko slučajeva zaraze omikronom.

Austrija je krajem prošlog mjeseca imala rekordan dnevni broj od gotovo 16 tisuća novozaraženih. U petak je imala 2374 novih slučajeva, s 22 umrlih.

Kopirati
Drag cursor here to close