Počasna konzulica

Australci posjetili udrugu za Down Sindrom Mostar

Lifestyle / Zdravlje | 05. 09. 2017. u 17:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za Down sindrom Mostar upriličila je danas prijem povodom službene posjete Đemile Talić Gabriel, počasne konzulice BiH za Novi Južni Wales, i njenog supruga Chrisa Gabriela, australskoga poduzetnika.

Prilikom današnje posjete, gospođa Talić Gabriel je razgovarala sa predsjednikom Udruge Igorom Ledićem koji je nju i njenog supruga upoznao sa plodnim radom Udruge, ali i nastojanjima i poteškoćama s kojima je, nažalost, suočena.

Konzulica je Udruzi danas uručila vrijednu novčanu donaciju, te usuglasila predstojeću suradnju i potporu primarno u pravcu osposobljavanja osoblja i opskrbe opremom potrebitom za logopedske tretmane čime je uspostavljena vrijedna komunikacija na dobrobit i veliko zadovoljstvo članova ove Udruge.

Gošća se upoznala i sa Darijom Delić, članicom Udruge i drugom osobom sa Down sindromom uposlenoj u Bosni i Hercegovini, što je posebno pozdravila kao veliki korak na putu afirmacije aktivnoga uključenja osoba sa Down sindromom u društvenu zajednicu.

Obitelj Gabriel aktivna je u dobrotvornom radu i inicijatori su brojnih humanitarnih projekata diljem svijeta, a sami ističu kako su posebo osjetljivi na djecu.

U više navrata i na razne načine pomagali su i građane Bosne i Hercegovine, a sudionici su i nedavne facebook inicijative "Iznajmljivači sa srcem", te su vrata svoga doma u Neumu otvorili za više obitelji sa članovima sa Down sindromom i autizmom. Tako su čuli i za ovu mostarsku udrugu.

Kopirati
Drag cursor here to close