Uradite ih kako treba

Ako želite poboljšati svoje držanje, učinite ove 2 male stvari

Za dobro držanje dovoljne su samo 2 male stvari koje morati raditi stalno.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 06. 2024. u 12:20 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako želite znati kako poboljšati držanje, morate zaboraviti sve savjete i vježbe koje ste radili kako biste imali ravna leđa i bolje samopouzdanje. Ne trebaju vam otmjene vježbe držanja jer metode za poboljšanje pamćenja pokreta djeluju puno bolje. Većina načina za poboljšanje držanja uključuje samo dvije metode: istezanje i jačanje, prenosi Your Tango.

1. Istezanje

Istezanje mišića općenito uključuje nabijanje jedne mišićne skupine na drugu ili mišića jedne osobe nasuprot mišićima druge, kao kod potpomognutog istezanja ili masaže. Iskustvo je općenito neugodno i, ako je uopće uspješno, samo je privremeno.

Dakle, stare mišićne napetosti i držanje se ponovno pojavljuju u kratkom roku. Memorija pokreta nije promijenjena, samo je privremeno nadjačana.

Primijenite isti koncept na druge vrste memorije. Sjetite se neugodne uspomene. (Ne predlažem ovo da bih vas mučio, već da bih brže ilustrirao poentu.) Ono što će se dogoditi je da ćete reagirati na isti način u sličnoj situaciji.

Memorija pokreta je ista. Sjećanje na osjećaj pokreta i kako se kretati, upravlja vašim djelovanjem. Ako želite promijeniti pamćenje pokreta, potreban vam je drugačiji pristup. Onaj koji se bavi pamćenjem i načinom na koji pamćenje funkcionira.

2. Jačanje

Jačanje mišića za poboljšanje držanja znači samo jedno. Ti mišići nisu dovoljno jaki da nadjačaju mišiće suprotne skupine, koje su uvijek zategnute. Općenito, ti slabiji mišići nisu slabi nego umorni od rada protiv svojih protivničkih mišića.

Ne treba im jačanje. Treba im osvježenje. Osvježenje je moguće tek kada im se suprotni mišići opuste od stalnog zatezanja.

Još jedan učinak držanja mišića zategnutim s pomoću memorije pokreta jest da vaš mozak uzrokuje opuštanje suprotnih mišića, a oni zategnuti se kreću bez smetnji. Tako funkcionira koordinacija. 

Usput, zategnuti mišići obično su bolni na pritisak ili se pojavljuju bolovi od umora mišića. Dakle, imate bolne mišiće s jedne strane i slabe (umorne) mišiće s druge strane. Zategnuti mišići vas izvlače iz dobrog držanja, što dobro držanje čini zamornim.

Možete li ojačati mišiće da ispravite svoje držanje i da ono ostane ispravljeno u tim uvjetima? Ne, samo ćete ih učiniti zategnutijim i bolnijim, a sebe ćete dodatno ukočiti.

Dobro držanje je prirodno samo kao uvjet slobodno usklađene ravnoteže, a ne kao uvjet napora, koji u uobičajenim životnim uvjetima ne možete održati jer na njega ne možete stalno obraćati pozornost. Morate osloboditi zategnute mišiće, a ne ojačati umorne mišiće.

To bi bilo kao da sebe pokušavate uvjeriti da su se stvari dogodile drugačije nego što jesu, da staro sjećanje nije stvarno. Poznato kao samozavaravanje, možete naporno raditi da sami sebe uvjerite, ali koliko je to učinkovito? I dalje ćete biti skloni stresu i naporu u tom području života, zar ne?

 

Kopirati
Drag cursor here to close