Treniranje u pandemiji

Širokobriješki trener pomaže pri gubljenju kilograma iz udobnosti svog doma

Lifestyle / Zdravlje | 07. 04. 2021. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više je onih koji se bore s viškom kilograma, pogotovo za vrijeme pandemije koronavirusa, koja nas je zavukla u vlastite domove pa umjesto aktivnog načina života, donijela nam pasivnost. Sve to utječe i na mentalno zdravlje ljudi, a "zdrav duh u zdravom tijelu", mnogi su zapostavili.

Širokobriježanin Hrvoje Vukoja magistar je kineziologije, koji se aktivno bavi sportom i pomaže ljudima da izgube višak kilograma. S obzirom na to da su sve popularniji online treninzi, Hrvoje klijentima kreira sadržaj za trening sukladno uvjetima iz vlastitog doma. U razgovoru za Bljesak.info otkrio nam je, sve ono što naše čitatelje zanima, na koji način se dolazi do željenih kilograma i jesu li nam potrebne razne dijete kako bismo bili fit.

"Najviše je onih klijenata koji traže pomoć da izgube višak kilograma i dobiju povećanje mišićne mase, a sada su posebno popularni online treninzi kojima klijentima pomažemo da dođu do željenih ciljeva i budu zadovoljniji i fizički i psihički", govori nam trener Vukoja.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvoje Vukoja (@hrvojevukojatraintogether)

Zdrav način života Vukoja promovira i u radu s djecom, ne samo s odraslima. "Djelujem najviše u području rekreativnog fitnessa, ali i u radu s djecom preko Udruge građana Sportom do zdravlja, koja je osnovana 2014. godine, po završetku studija, te koja ima zadaću promoviranje zdravog načina života kod djece i odraslih."

Na pitanje kakva je njegova osobna rutina, kada su treninzi u pitanju, Vukoja odgovara: „Moja rutina je, kada imate obitelj, troje male djece i sve obveze koje vas čekaju, rano buđenje, a najčeśće između 5:00 i 5:30. Tada se bacam na posao oko online klijenata, kreiranje sadržaja i slično te već u 6 sati imam grupni trening s dečkima koji već godinu dana ne propuštaju svoj trening prije posla. Nakon toga se odrađuju individualni treninzi te ostatak dana radim na praćenju svojih klijenata uživo ili online."

Foto: Privatna arhiva / Širokobriješki trener pomaže pri gubljenju kilograma iz udobnosti svog doma

Mnogi misle da je dijeta ključna pri mršavljenju te sami sebi određuju kakvu vrstu dijeta će koristiti. No, što o tome trener Vukoja misli, i kako se osobno hrani, reći će nam u nastavku razgovora.

"Na prehranu pazim tako da svakodnevno gledam što mi je zdravije pojesti, odnosno ono što će mi dati kvalitetnu energiju kroz dan. Tu prvenstveno mislim da neću pojesti pecivo iz pekarnice dok idem na posao nego ću uzeti neku zdravu kombinaciju, kao što je proteinski puding u kombinaciji s bademima koji imamo kupiti u trgovini do pekarnice", govori nam trener.

Cilj mu je približiti ljudima što je više moguće zdrav način života kroz nešto što je na dugoročno, poput pravilnih treninga i pravilne prehrane.

"Promoviram pravilno gubljenje kilograma uz redovite treninge bez ikakvih rigoroznih dijeta i zagovaram ustrajan način vježbanja i bavljenja tjelesnom aktivnosti. Dobro razmislite prije nego što krenete na dijetu. Dijeta nije dugoročno održiva, stoga ne morate biti pobornik iste da biste izgubili kilograme jer biste mogli veoma lako naštetiti svom zdravlju“, navodi Vukoja.

Ovaj vrijedni Širokobriježanin ima svoju internetsku stranicu preko koje mu klijenti rade treninge i pomogao je, kako kaže, preko 250 ljudi da ostvare svoj cilj iz udobnosti vlastitog doma diljem Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Irske, Hrvatske, Italije.

"Svi koji žele izgubiti 5 do 15 kg u 90 dana kroz Basic Train Together online program treninga bez gladovanja, a žele slušati moje savjete te iste primjenjivati, mogu se javiti preko mog Instagrama ili Facebooka, kaže Hrvoje te navodi: "Pandemija traje i ne znamo kad će biti kraj, bitno je da se krećete i ako još niste, to možete učiniti već danas nekom šetnjom, nekim laganim treningom po vašem izboru jer će vam tijelo biti zahvalno, a benefiti treninga su ogromni."

Za one koji tek žele krenuti s treningom, Hrvoje preporučuje da to napravite kroz pametne korake od laganijih vježbi prema težim jer ćete tako sačuvati i unaprijediti svoje zdravlje.

Bacite se na trening i pripremite za ljeto uz ovaj kratki video "15 min do ravnog trbuha i čvrstih nogu".

Kopirati
Drag cursor here to close