Giro di Sarajevo

Praznik biciklizma u Sarajevu: Želimo bolju infrastrukturu

Nedostatak biciklističkih staza osnovni je problem na koji pažnju skreću djevojke i momci iz Giro di Sarajevo.
Lifestyle / Zdravlje | 23. 09. 2019. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvanaesto izdanje biciklističke vožnje Giro di Sarajevo, koja za cilj ima skretanje pažnje na poboljšanje biciklističke infrastrukture u Sarajevu, održano je je tijekom nedjelje na glavnim ulicama glavnog grada BiH. Ove godine Giro je održan na svjetski Dan bez automobila, te je vožen u okviru Europskog tjedna mobilnosti.

Sa starta na Dobrinji krenulo je preko 2500 biciklista, a najsretnijima su nakon 15 km vožnje uručeni i vrijedni pokloni sponzora.

"Bio je to još jedan praznik biciklizma i kao što su svi mogli vidjeti, to su na tisuće nasmijanih lica koja su zajedno vozila zbog zajedničkog cilja – poboljšanje biciklističke infrastrukture. Mi smo tu da pomognemo koliko možemo i da ih predvodimo kada god požele, ali svi zajedno moramo raditi na tome da dobijemo ono što biciklisti u razvijenim zemljama već imaju", kaže Tarik Šabanović, koordinator događaja.

Nedostatak biciklističkih staza osnovni je problem na koji pažnju skreću djevojke i momci iz Giro di Sarajevo.

Foto: Giro di Sarajevo / Detalj s nedjeljnog Gira

"Svjedoci smo da se nešto pokrenulo sa mrtve točke, ali to je zaista veoma malo. Nadamo se da će i ovaj događaj pomoći da vlastodršci uvide da je neophodno raditi na novim stazama, novim parkinzima, boljoj signalizaciji, ali i posebnom tretiranju nekih ulica u centru grada. Na tome ćemo već od narednog tjedna početi raditi u suradnji sa Ministarstvom prometa KS, a koje je izrazilo dobru volju da unaprijedimo urbanu mobilnost u centru Sarajeva", dodaje Šabanović.

Naravno, ono što je najzanimljivije svim sudionicima bili su tradicionalni pokloni – Škoda BiH je tako za troje sudionika pripremila poklone iznenađenja, M-Bike Shop je uručio bicikl, dok je Coca-Cola usrećila petero biciklista sa profesionalnim kacigama, te sa tri bicikla renomiranih proizvođača.

Posebno iznenađenje pripremila je i Delegacija EU u BiH, koja je najsretnijem biciklisti poklonila poseban, sklopivi gradski bicikl. Sretnom dobitniku bicikl je uručio Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini, koji je i po prvi put vozio, zajedno s obitelji, Giro di Sarajevo i tako dao podršku svim biciklistima Sarajeva u ostvarenju njihovih prava, navodi se iz Giro di Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close