Novi pogled

Besplatni mamografski pregledi za žene Glavatičeva, Blagaja i Stoca

Drugi Dan zdravlja održat će se 17.4. u Blagaju. Mobilni mamogram bit će smješten ispred ambulante u Blagaju i Dan zdravlja počinje u 10 sati.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 04. 2018. u 00:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga 'Novi Pogled' Mostar ove godine organizira i provodi Dane zdravlja - besplatne mamografske preglede za žene sa područja Glavatičeva, Blagaja i Stoca.

Dani zdravlja - besplatni mamografski pregledi se već pet godina organiziraju u ruralnim sredinama, za žene od navršenih 40 godina života, koje nikad nisu uradile mamografski pregled, socijalno ugroženog su statusa, nemaju zdravstveno osiguranje, ili ne može i nema novca da se ode do najbliže zdravstvene ustanove.

Glavni cilj je prevencija raka dojke, a Dan zdravlja je dio projekta 'Osnaživanje zdravlja žena', a koji udruga 'Novi Pogled' provodi u partnerstvu sa 'WHEP-Zajedno smo jedno', uz potporu veleposlanstva SAD i BH Telecoma.

Prvi Dan zdravlja je 16.4., i provodi se u Glavatičevu, za žene sa šireg područja Bjelimića i Glavatičeva. Mobilni mamogram bit će smješten ispred ambulante u Glavatičevu, a za žene iz udaljenih sela Bjelimića organiziran je prijevoz do Glavatičeva. Dan zdravlja počinje u 10 sati.

Drugi Dan zdravlja održat će se 17.4. u Blagaju. Mobilni mamogram bit će smješten ispred ambulante u Blagaju i Dan zdravlja počinje u 10 sati.

Treći Dan zdravlja održat će se 18.4. u Stocu. Mobilni mammogram bit će smješten ispred Doma zdravlja Stolac i Dan zdravlja će početi u 10 sati. Na svim lokacijama uradit će se 50 besplatnih mamografskih pregleda za žene iznad 40 godine života pa nadalje, mjerenja razine šećera u krvi, mjerenje pritiska i edukacijsko predavanje o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Pregledi nisu predviđeni za onkološke pacijente, odnosno žene kojima je već dijagnosticiran karcinom dojke. Putem desete jubilarne po redu Race for the Cure/Šetnja-utrka za ozdravljenje, koja je održana 7.10.2017. godine u Sarajevu na Vilsonovom, osigurani su besplatni mamografski pregledi za Dane zdravlja koji će se provesti na 25 lokacija u Bosni I Hercegovini, a uz podršku veleposlanstva SAD i BH Telecoma.

Cilj projketa 'Osnaživanje zdravlja žena u BiH' je između ostalog i podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda i preventivnih mjera, kako bi se što ranije dijagnosticirao i tretirao karcinom dojke.

Kopirati
Drag cursor here to close