Isprobajte

Vježbe za ravan trbuh, a nisu trbušnjaci

Isprobaj stojeće vježbe za trbuh! Vježbe su raznolike i zabavne!
Lifestyle / Zdravlje | 09. 02. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mučiš se sa zamornim fitness vježbama na podu kako bi imala ravan trbuh? Postoji i drugi način! Isprobaj stojeće vježbe za trbuh! Vježbe su raznolike i zabavne!

Uostalom, uvjeri se sama!

Vježba za trbuh u stojećem položaju: otklon trupa

Za ovu vježbu trebat će ti dvije bučice ili nešto slično, na primjer dvije pune plastične boce s vodom. Stani uspravno s nogama u širini kukova. U svakoj ruci drži po bučicu. Zatim ispruži obje ruke okomito iznad glave.

Savij tijelo naizmjence na lijevu i desnu stranu. Radi ove vježbe polako i osjećaj kako se trbušni mišići zatežu. Važno je da leđa i vrat budu što uspravniji. Ponovi vježbu oko 15 puta po strani, piše Miss7.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kasia in Ireland (@aerial_delights)

Kick crunch

Za sljedeću vježbu najprije uspravno stani. Zatim lagano iskorači s desnom nogom prema naprijed. Ruke drži ravno uz tijelo. Zatim podigni lijevu nogu (neka bude ravna) prema naprijed što je više moguće.

Istovremeno ispruži desnu ruku i pokušaj dodirnuti lijevu nogu. U međuvremenu svjesno napni trbušne mišiće. Ponovi vježbu 15 puta, a zatim promijeni stranu.

Video: Kick Crunch

Treniraj trbušne mišiće sa side crunchom

Stani uspravno, koljena drži u širini bokova te lagano savijena. Ispruži ruke u visini ramena i savij ih na 90 stupnjeva.

Podlaktice neka tvore okomitu liniju, a ruke i stisnute šake usmjerene su prema stropu. Sad kreni s jednom stranom.

Na primjer, prvo savij desnu nogu i gurni desno koljeno do desnog lakta. Zategni trbušnjake i pokušaj pomicati samo noge, a ne ruke. Ponovi ovu vježbu 15 puta po strani.

Video: Standing Side Crunch

ABC s medicinkom

Za četvrtu vježbu treba ti medicinska lopta. Vježbu možeš raditi i s bučicom ili sličnim teškim predmetom. Uspravi se ispruženih nogu. Stopala su u širini bokova.

Ruke drže teret ispružene vodoravno prema naprijed. Kao što i samo ime govori, radi o ABC-u. Raširenih ruku povuci slova ABC po zraku. Trbušni mišići neka budu napeti za vrijeme izvođenja.

Vaga u stojećem položaju

U posljednjoj vježbi možeš trenirati ravnotežu i trbuh. Stani uspravno s nogama jednom do druge. Sada prebaci svoju težinu na lijevu nogu.

Zatim savij gornji dio tijela prema naprijed, ruke su ispružene okomito iznad glave, a zatim tvore liniju paralelnu s podom. Istovremeno istegni desnu nogu vodoravno prema gore.

Noga bi trebala stvarati što ravniju liniju s leđima i rukama. Pokušaj održati ravnotežu oko 10 sekundi. Ponovi vježbu i zamijeni noge.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli

Kopirati
Drag cursor here to close