Zašto ne odlaze....

5 razloga zašto kilogrami ''ne mrdaju''

Odlučili ste se uhvatiti u koštac s kilogramima, redovito vježbate i pazite na prehranu, ali rezultata nema...
Lifestyle / Zdravlje | 03. 05. 2019. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučili ste se uhvatiti u koštac s kilogramima, redovito vježbate i pazite na prehranu, ali rezultata nema. Nemojte odustajati, nego odgovorite na ovih pet pitanja.

1. Koliko spavate?

Manjak sna utječe na metabolizam i može pridonijeti debljanju. Istraživanje provedeno u Portlandu pokazalo je da osobe koje spavaju u prosjeku šest do osam sati na noć imaju najbolje rezultate kada je u pitanju skidanje kilograma. "Vidimo da postoji čvrsta veza između manjka sna i viška kilograma. Iako danas ljudi misle da je san gubitak vremena, kvalitetan san ključ je dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja", naglašava dr. Neil Stanley, stručnjakinja za spavanje iz Sveučilišne bolnice Norfolk i Norwich, piše Metroportal.

2. Koliko kave pijete?

Ako ste ovisni o kavi, lako može biti da je ona krivac što ne možete skinuti kilograme. "Kada razina šećera u krvi padne, a to se događa kada pijemo kavu, tijelo traži hranu", objašnjava nutricionist Rick Hay te dodaje da u tom slučaju jedemo kada ustvari nismo gladni. Pijete li puno kave, lako je moguće i da previše jedete.

3. Koliko vježbate?

Ovo bi vas moglo iznenaditi, ali i previše vježbanja može usporiti mršavljenje, odnosno usporiti metabolizam. Pretjerana tjelesna aktivnost dovodi do pojačanog lučenja kortizola, estrogena i testosterona što rezultira debljanjem.

4. Pijete li mineralnu vodu?

Nisu samo zašećerena, gazirana pića loša za liniju. Istraživanje objavljeno u časopisu Obesity Research and Clinical Practice pokazalo je da ugljikov dioksid koji se nalazi u gaziranoj vodi može uzrokovati gomilanje kilograma jer potiče lučenje grelina, laički znanog kao hormona gladi koji je zaslužan za apetit.

5. Pod stresom ste?

Stres može imati vrlo štetan utjecaj na organizam. Među ostalim, uzrokuje hormonalni disbalasn i debljanje. Stoga, želite li skinuti kilograme i općenito sačuvati zdravlje, naučite se nositi sa stresom i opuštati.

Kopirati
Drag cursor here to close